Chokladmousse Dessert

Här knaprade man ihop en ny variant av en påskdessert med chokladmousse, blåbärs crunch, vaniljgrädde och toppad med chokladägg.😏Som passar perfekt efter en stor påskmiddag.😁

Blåbär Crunch:
0,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk honung
2 msk smör/margarin
1 msk vitsirap
1 msk strösocker
1 tsk blåbärs pulver

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 180-200°C grader.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Blanda ner alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa allt snabbt till en smulig massa och strö ut allt på bakplåtspapper och grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 min. Under tiden kan du röra runt lite så det blir en jämn gräddning. Håll även koll så att inte crunchen bränns vid. Låt sen allt svalna innan du strö.


Mjölkchoklad Mousse:
2 dl grädde
2 gelatinblad
3 dl mjölkchoklad
2 äggulor
2 msk strösocker
2 äggvitor

Tillbehör:
2 st spritspåse
1 tyll
1 silikonform
Smält choklad
Valfri topping

Gör så här:
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten i 5-10min. Hacka chokladen i små bitar, funkar även bra med chokladknappar i samma mängd. Vispa äggulor och strösocker tills det blir fluffigt. Vispa sen äggvitorna i en separat skål med rena vispar. Tills äggvitan blir ett fast skum. Vispa sen upp grädden lätt och fluffig i en annan bunke. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält snabbt i en kastrull. Vänd sen ner gelatin i äggulasmeten och blanda runt. Vänd sen ner chokladen och fortsätt sen att vända ner äggvitan. Tillsist blandar vi ner allt i grädden och blanda runt allt tills det blir en len och härlig mjölkchoklad mousse. Fyll spritspåsen med den mjölkchoklad moussen och ställ åt sidan tillsvidare.

Vaniljgrädde:
2 dl grädde
1 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda ner grädde, vaniljsocker, florsocker i en bunke och vispa tills det blir fluffig och fast grädde. Ställ in grädden i kylen.

Montering del 1:
Ta fram silikonformen, jag hade en form som gör små fyrkanter. Spritsa i chokladmoussen i formen tills det är 1/2-1cm kvar upp till kanten. Häll sen på blåbärs crunchen och tryck ner lite lätt i formen tills det fylls upp hela vägen. Ställ sen in formen i frysen i 2-4tim.

Montering del 2:
Ta fram så så många assietter det behövs, dra runt en klick med smält choklad i mitten på tallriken. Ta lite blåbärs crunch och strö på. Ta ut chokladmoussen ut från frysen och ta ut försiktigt från silikonformen. Lägg moussen på mitten på tallriken och spritsa en klick med grädde över moussen och lägg på valfri topping som passar in på påsktemat. Servera den härliga desserten till dina gäster. Lycka till och ha en härlig påsk

  • 118 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229