Chokladfrosting

En krämig och härlig chokladfrosting gjord på ljus/mörk choklad. Vem älskar inte choklad i mängder? Det bästa är att man kan fylla vilket bakverk som man önskar med denna härliga chokladfrosting. Om man vill så kan man också smaksätta frostingen. Jag brukar blanda ner lite kaffe m.m❣

Chokladfrosting:
150 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
245 gram rumstempererat maragarin/smör
1 tsk vaniljextrakt
150 gram florsocker
40 gram kakao
0.75 dl grädde
1 kryddmått salt
2 tsk (valfri smaksättning om man vill ha i det, då blandar du ner det i slutet)

Gör så här:
Börja med att smälta chokladen över vattenbad och låt det sen svalna av något. Chokladen får inte vara för varm när man häller i det i margarinet/smöret. Värm margarinet/smöret lite lätt i micron så det blir mjukt men inte smält om du inte har tagit fram det i tid. Vispa margarinet/smöret, florsocker och vaniljextrakt till vitt och fluffigt med elvisp/bakmaskin i ca 2-3min. Tillsätt den smälta chokladen och kakaon och vispa tills allt har blandat sig. Sen blandar du ner grädden och saltet och vispa till en jämn och slätt frosting. Om du vill spritsa ut frostingen så häller du ner det i en spritspåse med en valfri tyll. ★Lycka Till

  • 129 visningar

Gillar

Kommentarer