Cheetah Bread

Bakade något nytt: Cheetah Bread, man hittar väldigt mkt på youtube..
45 PORTIONER: Använde halva degen. Resten blev bullar..

Vetedeg
Ingredienser:

5 dl mjölk
1 påse torrjäst för söta degar
1 msk malen kardemumma
150 gram smör
1 st ägg
1 dl socker
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
4 msk kanel
1 dl socker
ströbröd
Pensling
1 st ägg
pärlsocker

Gör så här:
1. Dela smöret (till degen) i kuber och låt dem bli rumstempererade.
2. Värm mjölken med den malda kardemumman till 48 grader. (Använd termometer för att få exakt)
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och torrjäst i en separat bunke och blanda runt ordentligt.
4. Häll över vätskan i bakassistenten och knäck i ägget. Häll i mjölblandningen och låt sedan maskinen arbeta degen i ca 7-8 min. Klicka i smörkuberna i degen under tiden den arbetas. Låt sedan degen jäsa i 40 min.
5. Fyllning: Blanda ihop rumstempererat smör, kanel, socker och lite ströbröd. Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut så lätt!
6. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Ev kan man behöva knåda in lite extra mjöl om degen är för kladdig. Dela den stora degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel och bred på fyllningen (hälften på varje)
7. Rulla ihop degen från långsidan och skär i jämnstora bitar. Lägg dem sedan i en pappersform med snittytan uppåt. Låt jäsa i ca 20 min.
8. Pensla varje bulle med lite uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Ugn 180 grader ca 40 minuter. Låt den svalna av helt.
Vanliga kanelbullar: 225grader ca 13min!

  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229