Cheesecake hjärta!

Hej Hej..
#tisdag och solen skiner, blev extra sugen på cheesecake idag😍Det va bra längesen man bakade sånt i köket. Tankarna snurrade igång och nu började man få ihop en idé hur man ska göra. Så det fick blir en ny variant på cheesecake, en härlig dessert som liknar ett riktigt hjärta på tallriken.😬

Dunk dunk, får det lov att vara en mums dessert med cheesecake?😳😆

Först så får man göra grunden på en cheesecake, receptet hittade jag på köket.se! Efter som det var så längesen man hade bakat än.

Frozen Cheesecake
Botten:

50 g smör
150 g digestivekex

Fyllning:
4 ägg
2 dl strösocker
400 g Philadelphia Classic Naturell
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde

Garnering:
Valfri Frukt
Valfri Choklad
Valfri silikonformar
Ätbart glitterpulver (Odense)
Citronmeliss

Gör så här, botten:
Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare) och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Gör så här, fyllning:
Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Blanda Philadelphiaosten med vaniljsockret. Rör samman blandningen med äggulorna och sockret. Gärna med elvisp. Vispa grädden separat och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. Häll ner smeten i formen och ställ den i frysen över natten. Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur ca. 1 timme innan den ska avnjutas och dekorera med färska bär enligt önskemål.

Gör så här, garnering:
Välj en valfri silikonform som du vill använda, jag hade ett hjärta som man hade beställt från wish! Smält chokladen i mikron eller i vattenbad, häll chokladen i formarna och se till att det täcker över allt. Låt chokladen vara kvar i formarna i 5 min och vänd formarna upp och ner. Så chokladen rinner ut och ställ sen formarna i frysen i 10-15 min. Ta fram formarna och fyll dom med cheesecake och strö på smulorna och ställ tillbaka in i frysen i 1 timme. Ta ut formarna och dra på ett jämt lager med chokladen och ställ sen tillbaka allt i frysen igen. Sen är det bara dekorera tallrikarna som du själv önskar, ta ut cheesecaken från silikonformarna och pensla på lite glitterpulver. Placera dina cheesecake på tallrikarna och låt dom stå framme en stund i rumstemperatur.
Servera dina gäster och njut!

  • 766 visningar

Gillar

Kommentarer