Budapestrulle med skogens läckerheter!

Hej Hej..
Har en svärmor som älskar budapestrulle. Ikväll ska hon få mumsa i sig budapestrullen som jag har bakat till henne. För ikväll får man några timmars barnledigt efter som man ska gå och se Mark knopfler🤩🎶

Budapestrulle med skogens läckerheter:
En härlig budapestrulle fylld med vaniljgrädde, skogsbär och vit choklad. Toppade med vaniljgrädde, färska jordgubbar och blåbärs pulver. Klassisk budapestrulle som passar när som helst på året och kan serveras på alla fikabord.
😍

Budapestrullen:
6 st äggvitor
3 dl störsocker
0,5 dl potatismjöl
0,5 tsk ättika 12% eller citronsaft
1 spritspåse
1 rund tyll (det räcker att du klipper ett håll i spritspåsen om du inte äger en tyll).

Fyllning:
4 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsocker
1 tsk vitsirap
En påse med skogsbär
50 gram vit choklad

Topping:
Vispgrädde (en tyll/spritspåse)
4st lagom stora jordgubbar
(Eller välj dina favorit frukter/bär)
1 st citronmeliss
Smält choklad
En burk med blåbärs pulver

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C grader.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt ättika och socker, häll ner lite i taget tills det har blivit en hård glansig smet med fina toppar. Vänd ner potatismjöl i marängen tills allt ser bra ut. Fyll marängen i spritspåsen och spritsa ut långa remsor bredvid varandra på plåten. (Längst med lång sidan på plåten). Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda marängen i 20-25min OBS: alla ugnar gräddar olika länge! Ta ut plåten och låt marängen svalna av i några minuter. Under tiden kan du göra grädden: blanda ner vispgrädden, vaniljsocker och vitsirap i en bunke och vispa grädden tills den blir lagom fast.

Montering steg 1:
Lägg ett bakplåtspapper på marängen och lägg en plåt över. Vänd nu försiktigt upp och ner på plåten och lyft bort den övre plåten. Dra nu försiktigt bort bakplåtspappret på marängen. Flytta sen över bakplåtspappret med marängen på bakbordet så du får en plan yta att jobba på. Dra sen på nästan all grädde och bre ut ett jämt lager på marängen. (Spara resten av grädden till garnering). Strö ut skogsbären på grädden och hacka den vita chokladen i lagom bitar och strö på.

Rulla ihop budapestrullen:
Börja vik ena långsidan med hjälp av bakplåtspappret och fortsätt rulla hela vägen bort till den andra sidan. (Använd bakplåtspappret hela vägen bort). Vik sen bakplåtspappret över budapestrullen och ta fram en tunn skärbräda. Tryck sen in skärbrädan med bakplåtspapperet längst ner på budapestrullen försiktigt så du trycker ihop rullen liten mera så den får en fastare form. (OBS: Tryck inte för hårt, för då spricker den).

Choklad dekoration:
Smält chokladen över vatten bad och ringla över budapestrullen tills du känner dig nöjd.

Vill ni köpa samma choklad som jag använder, finns länken här nere⤵️
https://www.cnmfoods.se/

Dekoration:
Fyll grädden i spritspåsen och börja spritsa på budapestrullen (använd din fantasi här). Toppa sen med jordgubbar eller med något annan frukt/bär som du har valt. Piffa till lite extra med några citronmeliss blad. Pudra över med blåbärs pulver. Servera dina gäster ditt mästerverk och njut!
🌸Lycka Till🌸

  • 390 visningar

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså herre vad gott!! mums, mums, mums!!!
nouw.com/matildaberlin
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Oja det blev en riktigt höjdare på fikabordet.🤩🤗
nouw.com/fikamedhanna