Bubble bread.

Från magiska desserter till gott bröd, när brödet tar slut så får man ställa sig och baka. Denna gången testade jag baka bubble bread ett bröd som såg magisk gott ut. Små goda aptitretande bröd bollar med flingsalt och lite siktet mjöl på toppen. Ett enkelt och gott bröd som ger en liten frasig yta och väldigt luftigt och fluffig inuti. Man kan fylla bollarna eller toppa dom med vad som helst. Du kommer aldrig få nog av dessa små godingar.🤤😊

Bubble bread:
1 påse torrjäst (inte ett paket med två påsar)

300 gram ljummet vatten

1 nypa strösocker

2 msk olivoljan

1 tsk salt

500 gram vetemjöl

Gör så här:
Blanda torrjäst med 1 dl ljummet vatten och en nypa strösocker i en skål och låt det svälla upp i 10 min. Häll sen ner vetemjöl, salt, olivolja, vatten och jästen som har löst upp sig i en bunke. Knåda allt förhand eller maskin i 10 min, täck över bunken med plastfolier och låt den jäsa på ett varmt ställe i 50 min.

Utbakning:
Mjöla bakbordet lite lätt och häll ut degen på bordet. Knåda degen lite grann så att den inte blir allt för klibbig. Dela upp degen i 35-40 bitar som ska väga 20 gram var, rulla varje degbit till en boll och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt tills alla bollar är klara och lägg ut bollarna till en stor fylld cirkel med alla bollar som sitter ihop med varandra. (Nej du behöver inget mellan rum här). Täck över bollarna med plastfolier och låt dom jäsa på ett varmt ställe i 15 min. Under tiden sätter du ugnen på 180°C varmluft, (har du ingen varmluft så sätter du ugnen på 225°C vanlig ugn)

Topping & gräddning:
Blanda 1 dl vatten + 1 msk olivolja i ett glas och pensla bollarna och i alla väck. Toppa sen med valfri topping, vad älskar du mest med topping?? För mig är det flingsalt och lite siktat mjöl som gäller på mitt bröd. När du är klar sätter du in plåten i mitten på ugnen och gräddar bubble bread i ca 15-20 min tills dom har fått en fin ljus färg. Ta ut brödet och lägg det på ett galler och låt det svalna av helt innan du äter upp brödet.

★Lycka Till & Ät inte för fort bara★

  • 6 353 visningar

Gillar

Kommentarer