đŸ«Brigadeiro/BrigadeirĂŁo.

HejHej!
#mÄndag , Solen skiner och man blev sugen pÄ att baka denna chokladbomben igen. Fast nu testade jag att göra den snabba varianten. En hÀrlig chokladtÄrta frÄn Brasilien och toppade den med chokladströssel. Mums mums
😋🍰

Recept till en stor:
1 bruk kondenserad mjölk
1 burk med mjölk (anvÀnd den tomma burken frÄn kondenserad mjölk)
4 Àgg
2 msk strösocker
40 gram rumstempererad smör
2 dl kakao

Du behöver:
1 stor sockerkaksform
1 klick med smör
1-2 burkar chokladströssel
Matberedare/Blender
En djup ugnsform
Varm vatten


Gör sÄ hÀr:
Börja med att sÀtta ugnen pÄ 175-180°C grader.
Smöra ordentligt och över allt i sockerkaksformen.
Ta fram matberedaren/blender och hÀll i alla ingredienser och mixa till en slÀtt smet och se till sÄ allt blandar sig ordentligt. HÀll smeten i sockerkaksformen och stÀll den i mitten pÄ ugnsformen. StÀll den i mitten pÄ ugnen och hÀll i varmt vatten i ugnsformen sÄ vattennivÄn kommer till halva kanten pÄ sockerkaksformen. GrÀdda brigadeiro/brigadeirão i 1tim och 30min - 2 tim tills den har stelnat. TÀnk pÄ att alla ugnar Àr olika och tiden kan variera. Lyft försiktigt ut allt frÄn ugnen och lyft sen ut sockerkaksformen frÄn vattenbadet. StÀll den pÄ ett underlÀgg och ta en grytlapp och skaka den lite lÀtt för att se sÄ att den har stelnat och slÀpper frÄn kanterna. LÄt nu den svalna i rumstemperatur tills du kan ta i formen. Ta upplÀggningsfatet och lÀgg den uppe pÄ formen och vÀnd den upp och ner. Nu kommer spÀnningen, nÀr du lyfter upp sockerkaksformen sÄ ska du ha en lyckad brigadeiro/brigadeirão. Ta nu strösslet och hÀll den över allt sÄ den tÀcker allt. SkÀr sen upp lagom tjocka skivor och servera. Mums Mums.
✩Lycka Till Nu✩

✩SĂ„ hĂ€r ser den ut innan jag hĂ€ller pĂ„ strössel✩

  • 761 visningar

Gillar

Kommentarer