Blåbär regndroppar.

Hej..

Gav mig på att göra något helt annorlunda denna gången. Jag gjorde ätbara regndroppar med blåbärs halvor. Som man kan äta som dom är eller ha till nån dessert. Man kan även servera något gott till regndropparna. Du kan även göra vanliga regndroppar eller göra i andra roliga former.👌🏻

MEN när du gör regndroppar så måste du vara noga med receptet och hur man ska göra. För gör man ett lite fel så blir dom hårda, stabbiga och inte goda att äta.

BLI INTE besviken om du inte lyckas på första försöket, för det är inte lätt att få dom perfekta och ätbara. Så börja med en liten form för att se hur första blir och släng inte resten. För det går alltid att tillsätta mera av något av delarna, tillslut så får man till tekniken och man har lyckas skapa något unik att servera gästerna med.👌🏻

Regndroppar:
2 msk strösocker
1/2 msk agar agar (pulver) finns att köpa på Ica, Coop, Willys i bakhyllorna.
4 dl vatten
1-2 droppar karamellfärg (om man vill ha det)

Smaksättning:
Bär
Frukt
Kryddor
M.m
(Ska du använda någon vätska så får man försöka dela upp mängden med vatten. Jag har aldrig testat detta än. Utan jag har bara provat med bär).

Steg 1
Strösocker + Agar agar:
Börja med att blanda strösocker + agar agar i en skål och blanda noggrant runt allt.

Steg 2
Socker/agar blandning + vatten:
Häll upp vattnet i en kastrull och ställ på plattan. Vispa ner socker/agar blandningen lite i taget i vattnet och vispa hela tiden för hand.

Ställ på plattan ”5an” och låt blandningen bli varm långsamt och vispa hela tiden. För ingen får brännas vid.

Steg 3
Koka upp:
Fortsätt vispa tills allt börjar koka upp, när det börjar stormkoka så tar du av kastrullen från plattan.

Steg 4
Vattenbad:
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och fortsätt vispa tills vätskan har svalnat av något. Ta vispen/skeden och ta bort all skum som finns i kastrullen.

Steg 5
Silikonform/portions form:
Ta fram önskad silikonform/portions form som du vill använda till dina regndroppar.

Färgning:
Här kan du också välja fritt om du vill färga dina regndroppar. Vill du ha flera färger så häll upp vätskan i olika skålar och färga.

Bär/frukt/smak m.m:
Här kan du välja om du vill dela eller köra hela bitar på bär/frukt/kryddor m.m. Eller inte köra något alls. (Ska du använda någon vätska så får man försöka dela upp mängden med vatten. Jag har aldrig testat detta än. Utan jag har bara provat med bär).

Sista steget:
Ska du köra med fyllning: Börja med att häll lite vätska i botten och lägg ner det du ska ha i. Fyll sen på med resten av vätskan upp till kanten. Ställ in formarna i kylen och låt allt stelna i ca 40 min.

Utan fyllning: Fyll formen med vätskan ända upp till kanten. Ställ in formarna i kylen och låt allt stelna i ca 40 min.

Servering:
Va extra försiktigt när du tar ut regndropparna från formen. För dom går lätt sönder, jag brukare testa olika tekniker som kan funka bäst att få ut mina regndroppar. (Allt hänger på dig och formen). Servera dina regndroppar som dom är eller med något gott tillbehör. Eller så gör du något annat och tillsätter dessa med. Använd din fantasi och se vad som funkar att göra. Förvara dessa i kylen om du inte ska äta dom med en gång.👌🏻

💧Lycka Till💧

  • 10 393 visningar

Gillar

Kommentarer