Björngrottor med drottningsylt.

Dom klassiska hallongrottor är mångas favorit på fika bordet. Hallongrottorna har bakas på så många olika sätt och smaker, men aldrig på det enkla sättet.

Men aldrig på detta enkla sätt som jag kom på: Björngrottor, som är med två mördegar som smakar vanilj & kakao med massa vackra mönster som blir olika.

Hallongrottor, 20st:
Ljus mördeg:
100 gran smör
1 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker
2, 25 dl vetemjöl

Mörk mördeg:
100 gram smör
1 dl strösocker
2-3 råga tsk kakao
2, 25 dl vetemjöl

Fyllning:
1/2 dl drottningsylt

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200°C grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda ihop alla ingredienser för den ljusa mördegen förhand eller i en matberedare till en deg. Som du sen formar till en boll och lägger åt sidan.

3. Blanda ihop alla ingredienser för den mörka mördegen förhand eller i en matberedare till en deg. Som du sen formar till en boll.

4. Rulla ut den ljusa och mörka mördegen till en 15 cm lång korv, tvinna ihop korvarna med varandra. Dra sen i sär och blanda ihop till en boll utan att du har jobbat för mycket med degen.

5. Ta ut 20 st lika stora bitar och forma dom till små bollar.

6. Lägg sen bollarna på bakplåtspappret med en bits mellanrum. Tryck sen en fördjupning i mitten på varje boll.

7. Lägg en liten klick med sylt i varje håll, grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 - 12 min.

8. Dra av bakplåtspappret med hallongrottorna från plåten och låt dom svalna av helt innan du äter upp dom. Eller lägg dom i en burk med tättslutande lock.

Lycka Till Nu

  • 206 visningar

Gillar

Kommentarer

Johannajuliah
Johannajuliah,
Men så gott det ser ut! 😍
nouw.com/johannajuliah