Bärpaj

Finns det något somrigare än en mumsig och nygräddad bärpaj på nyplockade bär.

Bärpaj 40min
Paj deg:

100 gram smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
250 g blir 1 förpackning med bär
3 msk strösocker
2 msk potatismjöl

Garnityr:
Färska bär
Färsk Citronmeliss
Vaniljsås

Gör så här:
Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd en matberedare med kniv. Forma degen till en boll och rulla in i platsfolier och lägg in i kylen 10-20min. Sätt ugnen på 225grader, kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den. Blanda dina bär med socker och potatismjöl och fyll pajformen med blandningen. Kavla ut resten av degen och skär ut mönster efter egen smak eller använda utstickare, lägg nu degen ovanpå blandningen. Grädda pajen pajen i mitten av ugnen i ca 20min. Ta ut och låt den svalna helt och dekorera med färska bär och citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås eller glass.

  • 7 visningar

Gillar

Kommentarer