Bärkaka I Långpanna

Mång av er har en långpanna i köket, den är faktiskt riktigt bra att baka kakor i. Framför allt när man ska bjuda många på fika, det bästa är att bärkakan blir saftig och lite knäckig i konsistensen. Vill man inte ha bär så kan man byta ut till andra frukter eller andra godsaker man gillar eller har hemma i köket.

Receptet kommer från: BOEL OTTMER/Hemmets.

Bärkaka:
200 gram smör/margarin (rumstempererat)
3 dl strösocker
4 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk/vatten
225 gram bärblandning

Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 200° grader.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35×25 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö sedan över bären ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min. Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar, servera med vaniljsås, glass eller bara äta bärkakan som den är.✿ Lycka Till!

  • 49 visningar

Gillar

Kommentarer