Bagels & Kaek Brödpinnar

Amerikanska bagels & kaek brödpinnar som passar när som helst.

6 stora bagels eller 12 mindre bagels.
Degen:

9 dl vetemjöl
4 dl ljummet vatten
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
1 msk strösocker

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sen gör du ett håll i mitten och häller i vattnet, knåda degen förhand i 10min. Ta en plastpåse över bunken och låt degen jäsa i 1tim 30min. Skär degen därefter i 6 cm stora bitar. Forma varje degbit till en 3 cm tjock och 15 cm långa längd. Snurra ihop dom lite lätt och tryck ihop ändarna väl så att bildar en snurrad ring. Forma hela degen till bagels på samma sätt, låt ringarna vila och jäsa något i ca 10-20min. Koka upp en stor kastrull med vatten och sätt ugnen på 250 grader. Lägg varje bagel i vattnet och låt den koka ca 30 sekunder så att ytan blir seg och blank, vänd den därefter och koka även andra sidan tills degen sväller upp och formen blir stabil. Lyft upp bagels ur kastrullen, låt dem rinna av och lägg dem därefter på bakplåtspapperet. Strö över med sesamfrön och grädda i 10-15 minuter tills de har fått fin färg. Skär sen ett snitt i mitten och fyll dom med det som önskas.

Bröd pinnar.
Degen:

9 dl vetemjöl
4 dl ljummet vatten
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
1 msk strösocker

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sen gör du ett håll i mitten och häller i vattnet, knåda degen förhand i 10min. Ta en plastpåse över bunken och låt degen jäsa i 1tim 30min. När det är 20 min kvar på jäsningen så sätter du ugnen på 200 grader. Dela degen i 12 bitar och forma dem till små bollar. Rulla varje längd till 20 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. och grädda dom i ca 20min. Lycka Till.

  • 63 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229