🍂Årets Halloween SkrĂ€mlor🍂

Hej Hej!
Nu har jag gjort det igen, gjorde om semlan till en skrĂ€mla istĂ€llet 😅 Men det va kul att se att sĂ„ mĂ„nga av er gillade min idĂ© & dom nya smakerna i skrĂ€mlorna. Jag Ă€lskar pumpor, spindlar, spöken, zombie, vampyrer nĂ€r det kommer till Halloween. SĂ„ jag fick plocka ut dom 3 som gick snabbast att göra & av det man hade hemma. SjĂ€lvklart kan ALLA göra dessa, sĂ„ enkelt & inga konstigheter, lĂ„t fantasin flöda & lĂ„t barnen vara med eller dom stora barnen & vuxna.đŸŽƒđŸ•·đŸ‘»

MÄnga av er frÄgar Àven om receptet, sjÀlvklart ska ni fÄ det. Jag hoppas att Àven ni ska tycka att detta Àr gott & kusligt lÀskigt men ÀndÄ gulligt pÄ ett sÀtt.

SkrÀmle degen 20-30 st normal stora:
‱25 gram torrjĂ€st/fĂ€rsk jĂ€st
‱5dl vatten(36-37°C)
‱1/2 dl strösocker
‱1 msk stött kardemumma
‱1/2 tsk salt
‱100 gram mjölkfritt magarin (byt ut mot smör om du ej vill göra vegansk deg)
15 dl vetemjöl special eller vetemjöl
‱1 tsk kanel
‱1 tsk ingefĂ€ra
‱Vitt Ă€tbart pulver
‱Röd, gul, svart karamellfĂ€rg, pastafĂ€rg, Ă€tbart pulver
‱Steksnörre + sax

Gör sÄ hÀr:
1. Vispa ihop jÀst, vatten, i bunken tills du fÄr ett skum och jÀsten har löst upp sig. TillsÀtt sen strösocker, kardemumma, kanel, ingefÀra, mjölet och knÄda ihop allt i 10 min.

2. TillsÀtt saltet, vitt pulver och knÄda in det i degen i 4 min, hÀll sen ner smöret i bitar och knÄda in allt i degen i 10-15 min.

3. Gör fönstertestet, ta tag i en bit deg och dra ut den till en tunn film. (HÄller den Àr den klar), spricker den innan du ser ljus genom sÄ Àr degen inte klar. FortsÀtt knÄda degen i 5-10 min till).

4. Dela upp degen i 3 lika stora bitar, lÀgg den vita biten Ät sidan. Ta en av dom vita bitarna och tillsÀtt röd, gul fÀrg & knÄda in fÀrgen tills du fÄr din orange deg. Ta sen den sista vita deg & knÄda in svart fÀrg i den. Degen ska bli mörkgrÄ med lite kontrastfÀrg brytning.

5. Dela upp degbitarna till lika stora bitar & forma sen till bollar. LÀgg dom pÄ en plÄt med bakplÄtspapper, men inte dom orange bollarna Àn!

(GÄ in pÄ lÀnken & blÀddra lÀngre ner sÄ kommer du till steg för steg hur du ska knyta bullen till en pumpa:

https://www.fikamedhanna.nu/saftiga-pumpa-kanelbullar-36563675

6. NÀr du Àr klar med dina pumpor sÄ lÀgger du dom pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. TÀck med plastfolier och lÄt den jÀsa i 1 timme i rumstemperatur.

7. Under tiden som semlebullarna jÀser sÄ sÀtt ugnen pÄ 225°C grader.

8. SÀtt in semlebullarna i mitten pÄ ugnen och grÀdda dom i 8-12 min tills dom har fÄtt en ljus fÀrg. LÀgg skrÀmlebullarna pÄ ett galler och lÄt dom svalna av helt.

(NÀsta steg hittar du under alla skrÀmlebullar & recept pÄ fyllningar & toppingen! Lycka Till)

đŸ‘»Veganska spök skrĂ€mlan....

BjörnbÀr & körsbÀrskrÀm:
‱225 gram frysta/fĂ€rska björnbĂ€r
‱225 gram frysta/fĂ€rska körsbĂ€rs
‱4 dl vatten
‱1 1/2 dl strösocker
‱2-3 msk majsstĂ€rkelse

Gör sÄ hÀr:
1. HÀll ner bÀren, strösocker, vatten i en kastrull & lÄt det koka upp tills bÀren blir mjuka. Ta en stavmixer/blÀnder & mixa till en slÀtt pure, hÀll tbx ner i kastrullen & tillsÀtt majsstÀrkelse.

2. LÄt puren koka upp pÄ medelvÀrme under vispning tills du fÄr en lagom tjock krÀm. (Som du köper i affÀrer). HÀll krÀmen igenom en trÄdsil & arbeta med en slickepott tills du fÄr bort alla frön & klumpar frÄn majsstÀrkelse ner i en skÄl. LÄt krÀmen svalna i rumstemperatur.

3. SkÀr sen ett lagom stort runt lock pÄ toppen av spök skrÀmlebullarna. Gröpa ur skrÀmlebullarna & fyll dom nÀstan hela vÀgen upp med krÀmen. StÀll dom pÄ en bricka & stÀll Ät sidan.

đŸ‘»

Vegansk vaniljgrÀdde med smak av citron:
‱5 dl vegansk grĂ€dde (ta din favorit)
‱1 msk vaniljsocker
‱2-3 msk citronsaft
‱1 tsk florsocker
‱1 tsk vit sirap
‱1 tyll + spritspĂ„se

Dekoration:
‱Socker ögon (veganska)
‱Florsocker

Gör sÄ hÀr:
1. Blanda samman alla ingredienser till grÀdden i en skÄl & vispa tills du fÄr mjuka & fasta toppar. Fyll spritspÄsen & gör den redo.

2. Spritsa ut grÀdden uppe pÄ dina skrÀmle spöken & sÀtt pÄ ögonen. SÀtt tillbaka locket & sikta med florsockret & servera dina fika sugna monster gÀster.

Min veganska skrÀmle spöke ville inte bli uppÀten idag.
Tittade pĂ„ mig med ledsena ögon & började grĂ„ta.đŸ‘»đŸ™ˆđŸ˜±

đŸ§›â€â™€ïž.NĂ€sta halloween skrĂ€mla.đŸ•·

đŸ§›â€â™€ïžđŸ•·Vampyr/spindel skrĂ€mlan..

SpindelnÀtt:
‱500 gram marshmallows
‱EngĂ„ngshandskar (inget mĂ„ste)

Gör sÄ hÀr:
1. HÀll marshmallows i en skÄl & vÀrm skÄlen i mikron i ca 30 - 40 sek tills marshmallows har börjat att smÀlta. Blanda runt med en skedd & lÄt den svalna av nÄgot.

2. Ta en klick marshmallows med fingrarna & ta andra handen & jobba med fingrarna tills du fÄr ett spindelnÀt. Dra ut fingrarna & dra över 1-2 lager & lÄt marshmallows stelna nÄgot.

đŸ•·

BlÄbÀr, körsbÀr & svarta vinbÀrs krÀm:
‱200 gram frysta/fĂ€rska björnbĂ€r
‱200 gram frysta/fĂ€rska körsbĂ€rs
‱100 gram frysta/fĂ€rska blĂ„bĂ€r
‱4 dl vatten
‱1 1/2 dl strösocker
‱2-3 msk majsstĂ€rkelse

Gör sÄ hÀr:
1. HÀll ner bÀren, strösocker, vatten i en kastrull & lÄt det koka upp tills bÀren blir mjuka. Ta en stavmixer/blÀnder & mixa till en slÀtt pure, hÀll tbx ner i kastrullen & tillsÀtt majsstÀrkelse.

2. LÄt puren koka upp pÄ medelvÀrme under vispning tills du fÄr en lagom tjock krÀm. (Som du köper i affÀrer). HÀll krÀmen igenom en trÄdsil & arbeta med en slickepott tills du fÄr bort alla frön & klumpar frÄn majsstÀrkelse ner i en skÄl. LÄt krÀmen svalna i rumstemperatur.

3. SkĂ€r sen ett lagom stort runt lock pĂ„ toppen av spök  skrĂ€mlebullarna. Gröpa ur skrĂ€mlebullarna & fyll dom nĂ€stan hela vĂ€gen upp med krĂ€men. StĂ€ll dom pĂ„ en bricka & stĂ€ll Ă„t sidan. StĂ€nk eller droppa nĂ„gra av krĂ€men pĂ„ spindelnĂ€tet pĂ„ skrĂ€mlan.

đŸ§›â€â™€ïž

VaniljgrÀdde:
‱5 dl vispgrĂ€dde
‱1 msk vaniljsocker
‱1 msk florsocker
‱1 tsk vit sirap
‱1 tyll + spritspĂ„se

Dekoration:
‱Svart marsipan/mandelmassa
‱Florsocker

Gör sÄ hÀr:
1. Blanda samman alla ingredienser till grÀdden i en skÄl & vispa tills du fÄr mjuka & fasta toppar. Fyll spritspÄsen & gör den redo.

2. Spritsa ut grÀdden uppe pÄ dina skrÀmle. SÀtt tillbaka locket & gör lagom stora/smÄ spindlar av marsipanen eller mandelmassan & sÀtt dom pÄ toppen. Sikta med florsockret & servera dina fika sugna monster gÀster.

🎃Sista halloween skrĂ€mlan🍂

🎃Pumpa skrĂ€mlan...

Havtorn & kokos puré:
‱200 gram frysta/fĂ€rska havtorn
‱80 gram frysta/fĂ€rsk kokos bitar/flingor
‱1 dl vatten

Gör sÄ hÀr:
1. HÀll ner havtorn, kokosbitar, vatten i en kastrull & lÄt det koka upp tills allt blir mjukt. Ta en stavmixer/blÀnder & mixa till en slÀtt puré.

2. HĂ€ll sen purĂ©n igenom en trĂ„dsil & arbeta med en slickepott tills du fĂ„r bort alla frön & mesta dels av kokosflingor.  LĂ„t krĂ€men svalna i rumstemperatur.

🍂

VaniljkrÀm med smak av havtorn & kokos:
4 dl mjölk
4 st Àggulor
2 msk strösocker
2 msk maizena stÀrkelse
2 msk vaniljsocker
2 knivnudd vaniljpulver
SkÄlen med havtorn & kokos purén

Gör sÄ hÀr:
1. Vispa samman mjölk, Àggulor, socker, och maizena stÀrkelse i en kastrull. Sjud krÀmen under omrörning tills den tjocknar.

2. VÀnd ner vaniljsocker, vaniljpulver, havtorn & kokos purén i krÀmen. HÀll över i en skÄl & lÄt fyllningen kallna.

3  P,st: Om du inte vill göra egen vaniljkrĂ€m sĂ„ funkar det lika bra med fĂ€rdig köpt vaniljkrĂ€m. VĂ€lj den du gillar bĂ€st. VĂ€nd sen ner havtorn & kokos purĂ©n i den.

🎃

CitrongrÀdde:
‱5 dl vispgrĂ€dde
‱2-3 msk citronsaft + riven citron skal
‱1 msk florsocker
‱1 tsk vit sirap
‱1 tyll + spritspĂ„se

Dekoration:
‱Grön marsipan/mandelmassa
‱Svart marsipan/mandelmassa
‱Florsocker

Gör sÄ hÀr:
1. Blanda samman alla ingredienser till grÀdden i en skÄl & vispa tills du fÄr mjuka & fasta toppar. Fyll spritspÄsen & gör den redo.

2. Spritsa ut grĂ€dden uppe pĂ„ dina skrĂ€mle. SĂ€tt tillbaka locket & gör lagom stora gröna  stjĂ€lkar av marsipanen eller mandelmassan & sĂ€tt dom pĂ„ toppen. Gör sen lagom stora trianglar & lĂ€skiga munnar och sĂ€tt dom i grĂ€dden & pĂ„ skrĂ€mlan. Sikta med florsockret & servera dina fika sugna monster gĂ€ster.

🎃Trevlig Halloween PĂ„ Er Alla🎃

  • 420 visningar

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
Kul att pyssla 👌🍂
nouw.com/jenniesh
saraboman
saraboman,

JĂ€ttefina!!! 😍

nouw.com/saraboman