Äpple rosbullar i pajform.

Hej alla finisar..
Blev så sugen på bullar sent på kvällen, så jag passade på att baka när barnen låg och sov.
Tänkt dig doften av nybakat bullar mitt i natten som sitter kvar tills man vaknar tidigt på morgonen. Hur underbart är inte det liksom.🤤

Äpple rosbullar i pajform.
Hösten närmar sig och då passar det perfekt att baka med äpplen. Denna gången gjorde man något helt annat med bullarna. Fyllde mina rosbullarna med min hemmagjorda äppelfyllning och ställde dom i en pajform.😍Sen är det bara att plocka en ros efter ros och njuta av bullarna. Mums mums😋

P,st... jag kommer hålla min nya äppelfyllning hemligt ett tag till. Men kommer skriva min andra äppelfyllning som jag också brukar ha i mina bullar..🍏

Saftig vetedeg:
50 gram torrjäst eller färsk jäst
4 dl vatten
125 gram smör/margarin rumstemperatur
1 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl special
7 dl vetemjöl

Gör så här:
Häll ner jästen, vatten, strösocker i en bunke och vispa ihop snabbt tills all jäst har löst upp sig. Tillsätt sen smöret, vaniljsocker, salt, kardemumma, vetemjöl, vetemjöl special och knåda ihop allt tills degen börjar släppa från bunkens kanter. Plasta över bunken och ställ på ett varmt ställe, låt degen jäsa i 1-2 timmar tills du får dubbel storlek.

Äppelfyllning:
150 gram rumstempererat smör eller margarin
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
1/2 tsk kardemumma finmalet
2 tsk vaniljsocker
3 st äpplen

Gör så här:
Skala äpplena och riv på grovsidan på rivjärnet, häll ner äpplena i en bunke. Tillsätt smör, strösocker, kanel, kardemumma och vaniljsocker. Blanda runt allt till en jämn röra och ställ åt sidan.

utkavling/stansa ut:
Mjöla bakbordet och häll ut degen, kavla ut degen till 1 cm tjock rektangel. Ta ett glas och stansa ut 20-30 st cirklar, du kan behöva kavla ut degen igen.

Pajform:
Ta fram en pajform och lägg ett bakplåtspapper i botten.

Montering 1.
Ta ut 3 cirklar och lägg på varandra med 1 cm bit på varje cirkel, se bild ovanför så förstår du bättre. Om det låter för krångligt.🙈

Montering 2.
Bre ut fyllning på varje cirkel.

Montering 3.
Ta ena ändan på cirkeln och rulla till sista ändan.

Montering 4.
Ta fram en kniv och dela rullen på mitten.

Montering 5.
Ta sen varje bit och placera ut dom bredvid varandra i pajformen. Fortsätt så tills du har fyllt hela pajformen med rosbullar.

Jäsning:
Täck över pajformen med en bakhandduk eller plastfolier och ställ på ett varmt ställe. Låt rosbullarna jäsa i 30-40 min, under tiden kan du sätta ugnen på 225°C grader.

Pensling/gräddning:
1 ägg (uppvispat)
Pensla rosbullarna och ställ in formen i mitten på ugnen. Grädda rosbullarna i 30-40 min tills dom har fått en fin färg. När rosbullarna är klara så låt dom svalna av och bjud familjen & gästerna på en gofika.

  • 448 visningar

Gillar

Kommentarer